Hoppa till innehåll
brandade kortlänkar i marknadsföring

Så kan brandade kortlänkar i textmeddelanden förbättra ditt resultat

Så vad blev resultatet? Hur många klickade? Du som arbetar med digital kommunikation eller marknadsföring ställer dig säkerligen de frågorna på alla kampanjer eller utskick du gör. Målet med din kommunikation är ju att nå fram, få mottagaren att läsa det du skriver, att agera på det du vill, osv. Du som har som din uppgift att få ut information till kunder vet att det inte är det enklaste att nå fram alla gånger. Mycket kommunikation raderas innan den ens blir läst. Små detaljer är ofta avgörande för hur kommunikation mottages. Allt från tonfall, tidpunkt, erbjudande, till innehåll spelar in.

Använd kortlänkar i dina mobila meddelanden

Oavsett om du skickar meddelanden via SMS, appnotis, messenger eller chat rekommenderar vi att du använder länkar när du behöver ge mottagaren mer information och en utökad digital upplevelse av meddelandet. Länken i ditt meddelande kan leda till en landing-sida, webshop, video, kundenkät eller annat innehåll online. Länkar är ofta ganska långa, vilket inte är särskilt snyggt rent visuellt. Skickar du via SMS har du dessutom begränsat med tecken, så det är onödigt att länken äter upp de dyrbara tecken du har. Lösningen heter url-förkortare, och är ett verktyg som kortar ner din url till en smidig kortlänk.

Vår url-förkortare kan användas via integration i den plattform du använder idag eller när du skickar meddelanden via vårt webbgränssnitt.

Såhär kan det se ut när du skapar en kortlänk i vår plattform:

1. Skriv in länken du vill skicka i meddelandet, till exempel:

https://www.21st.se/hur-skickar-man-lankar-i-sms-pa-basta-satt/

2. Klicka på korta ned länk.

3. Kortlänken har nu bytts ut i meddelandet.

Resultatet kan se ut såhär för ovanstående länk:

skicka länkar i meddelanden

Därför förbättrar brandade kortlänkar ditt resultat

Vi tar emot väldigt mycket information idag, från en mängd olika kanaler, därför är det viktigt att som avsändare vara trovärdig och relevant. Vi har fått lära oss att inte klicka på länkar som vi inte vet är säkra, på grund av virusrisken. Genom att skicka en brandad kortlänk, det vill säga en länk som är anpassad efter ditt domännamn eller företagsnamn ökar du chansen att mottagaren vågar klicka på länken eftersom den har en tydlig avsändare. Företaget Rebrandly, visade genom ett A/B- test att en brandad kortlänk gav 39% högre CTR (click through rate, dvs. andelen som klickar på en länk) än en slumpmässigt genererad länk.

Sammanfattningsvis, med brandade kortlänkar i dina textmeddelanden kan du:

  • Öka varumärkeskännedomen med varje textmeddelande du skickar
  • Förbättra det visuella intrycket och användarupplevelsen
  • Öka engagemanget och höja din CTR
  • Öka trovärdigheten, kortlänkar bestående av verkliga ord eller som är kopplade till din domän eller ditt företagsnamn upplevs inte lika lätt som spam
  • Minska risken att meddelandet raderas direkt

Det finns en massa andra faktorer som också spelar in för vilket resultat du får, t ex om du skickar länken med en förhandsvisning av webbsidan i själva meddelandet, hur du skriver den tillhörande texten, och så vidare. Läs mer om hur du skickar länkar på bästa sätt.

Intresserad av att testa? Vi sätter upp en kampanj åt dig!

Skrolla till toppen